Algunes diferències entre el coaching tradicional i el coaching amb cavalls
El coaching és una poderosa eina que ha guanyat popularitat els darrers anys, ja que moltes persones busquen assolir els seus objectius personals i professionals amb l’ajuda d’un coach. No obstant això, dins del món del coaching, hi ha enfocaments diferents, cadascun amb les seves pròpies característiques i beneficis únics. Probablement hi ha moltes més diferències i similituts, però ara n’explorarem només algunes.
En què són iguals o semblants un procés de coaching tradicional i un procés de coaching amb cavalls?
En tots dos casos, en aquest post, estem parlant d’un procés o sessió de “coaching personal” o “coaching de vida”.
Sempre hi haurà una conversa per ajudar a la persona a establir metes o objectius, per superar obstacles i desenvolupar habilitats personals o professionals.
Hi ha eines de coaching que s’utilitzen en tots dos casos, com el Model GROW, o la Roda de la Vida per posar-ne algun exemple.
En tots dos tipus de coaching es poden incloure altres eines o modalitats com la PNL (Programació Neurolingüistica), Positive Intelligence o moltes altres.
Tots dos enfocaments utilitzen les preguntes durant la sessió, per ajudar el client a explorar els seus pensaments, emocions i metes.
En tots dos, l’enfocament és el desenvolupament personal o professional. Al final, tots dos aspectes van sempre molt units.
Cal destacar que en un procés de coaching, es poden combinar sessions de coaching amb cavalls amb sessions de coaching tradicional.
Algunes de les diferències entre el coaching tradicional i el coaching assistit amb cavalls.
La diferència principal entre el coaching amb cavalls i altres enfocaments tradicionals de coaching rau en la presència dels cavalls com a part integral del procés d’aprenentatge i creixement personal.
Al coaching amb cavalls, els cavalls es defineixen en socis actius i sensibles en el procés de coaching. Les interaccions amb els cavalls ens donen informació per explorar i aprendre sobre un mateix i millorar les habilitats personals i professionals.
És un aprenentatge vivencial o experiencial. El que aprens en una sessió t’ho emportes posat, a les sensacions, al cos.
Els participants no només aprenen mitjançant paraules i conceptes, sinó que també tenen l’oportunitat d’experimentar la sessió, cada acció, de manera tangible i significativa.
I ja sabem que es recorda més el que vivim i experimentem que no pas el que parlem o escoltem.
El que passa en una sessió amb cavalls, queda gravat al cos i a la memòria. Hi ha moments únics que no s’obliden.
Miralls Emocionals
Una de les característiques més notables del coaching amb cavalls és l’habilitat dels cavalls per reflectir les emocions i els comportaments dels participants. Els cavalls són animals altament sensibles i perceptius, capaços de fins i tot captar els senyals no verbals més subtils que emetem. Quan hi interactuem, responen a les nostres emocions, nivells de confiança i energia de manera autèntica i sense judicis.
Aquestes respostes dels cavalls actuen com a miralls que ens permeten veure reflectit el nostre propi comportament i estat emocional. La retroalimentació immediata i honesta dels cavalls ofereix als participants una oportunitat única d’autoavaluació i autoconeixement.
Connexió cos-ment
El coaching tradicional treballa més a nivell cognitiu, donant més èmfasi a la conversa.
El coaching amb cavalls integra el treball amb el cos i la ment per promoure una connexió més profunda entre tots dos aspectes. Les activitats amb cavalls requereixen que els participants siguin conscients del seu propi cos i les seves sensacions físiques, cosa que permet una major alineació entre els senyals interns i externs que envien.
Aquesta integració cos-ment facilita la presa de decisions més congruents. En connectar-se amb les seves emocions i sensacions físiques durant les sessions amb cavalls, els participants poden prendre decisions més autèntiques i alineades amb els valors i els objectius.
Perquè els cavalls ens aporten presència, ens ajuden a estar en el present, perquè és allà on són ells. I la presència comença estant al cos i en les sensacions.
Aire lliure i natura vs. oficina
I per últim, una de les diferències notables entre el coaching amb cavalls i els enfocaments tradicionals de coaching és l’entorn en què es duen a terme les sessions. El coaching amb cavalls es fa en un entorn natural, a l’aire lliure. Aquest ambient natural i relaxant proporciona un espai ideal per a la reflexió i el creixement personal, per desconnectar del dia a dia.
La connexió amb la natura i la presència d’animals majestuosos com els cavalls també poden reduir l’estrès i l’ansietat, cosa que afavoreix un ambient propici per a l’aprenentatge i l’autodescobriment.
En resum, tant el coaching tradicional com el coaching amb cavalls ofereixen enfocaments únics i efectius per al desenvolupament personal i professional. L’elecció entre ells dependrà de les vostres necessitats i preferències personals i objectius individuals. El més important és estar obert a l’experiència i compromès amb el teu propi creixement. Ambdós enfocaments et poden ajudar a avançar en el teu camí cap a una vida més plena i exitosa.
Algunes persones fins i tot opten per combinar sessions de tots dos enfocaments.
Per a més informació contacta amb nosaltres.