Carme Comellas

Què t’emportes de les sessions de coaching amb cavalls?

El valor del feedback del cavall és emocional. Lliçons transformadores del coaching amb cavalls: consciència, autenticitat i agilitat emocional.

beneficios coaching con caballos

En les sessions de coaching amb cavalls ens emportem grans lliçons de vida, algunes de les quals son:

Consciència

Una sessió de coaching amb cavalls ens convida a desenvolupar la consciència de nosaltres mateixos, dels altres i de l’entorn que ens envolta. Els cavalls estan naturalment connectats amb les intencions dels altres per sobreviure, i responen al moment. I això ens mostra la importància de ser conscients del moment present per poder canviar una situació si cal. Perquè es difícil canviar una situació si no en tenim consciencia.

Autenticitat

Els cavalls són éssers autèntics que ens inspiren a connectar amb el nostre veritable jo. No saben ser res més que ells mateixos, recordant-nos la importància de l’autenticitat i la vulnerabilitat en les nostres interaccions amb el món.

Agilitat emocional

Els cavalls són sensibles a l’energia que els envolta, incloent la nostra. Avaluen el seu entorn a través del que senten i perceben, i responen al moment. Si hi ha perill, corren; però un cop passat, tornen ràpidament a l’estat de calma. Aquesta habilitat ens ensenya la importància de no aferrar-nos a l’energia negativa.

Ells senten l’emoció, capten el missatge, canvien alguna cosa en resposta al missatge, i tornen a pasturar.

Deixar anar

Els cavalls ens ensenyen la importància de deixar anar el que ja no ens serveix. Estan centrats en el moment present, i si aquest moment inclou una situació perillosa, reaccionaran per mantenir a tots a salvo. Però un cop passat el perill, tornen ràpidament a l’estat d’equilibri i calma. Aquesta capacitat de deixar anar el que ja no és necessari és una lliçó valuosa que podem aplicar a les nostres pròpies vides.

Presència

La relació entre el tamany del cor i del cervell en els cavalls és diferent de la nostra: tenen un cor més gran que el cervell. Això els permet incloure’ns dins el seu camp electromagnètic, creant un espai de presència que ens convida a estar completament presents en el moment. Els cavalls mantenen aquest espai per permetre que sorgeixi el que calgui en aquell moment.

No jutgen

Els cavalls són éssers autèntics que no ens jutgen. Ens mostren la nostra incongruència si existeix, buscant sempre la coherència en les nostres accions i emocions. Si les nostres accions no estan alineades amb els nostres sentiments, ells ho reflectiran, ajudant-nos a ser més coherents.

Viuen en el present

Els cavalls ens ensenyen la importància de viure en el present, en sintonia amb el nostre cos, sensacions i entorn. Mentre que els humans tendim a preocupar-nos pel passat o el futur, oblidant-nos del moment present, els cavalls estan sempre atents aquí i ara per mantenir-se còmodes i segurs.

Som millors junts

Els cavalls són animals socials que viuen en manada, recordant-nos la importància de les relacions humanes i el suport mutu en temps d’estrès i perill. Ens ensenyen que la supervivència és més forta quan estem units, i que podem beneficiar-nos enormement d’una xarxa de suport saludable i solidària.

Conclusió

Les sessions de coaching amb cavalls ens ofereixen valuoses lliçons sobre la importància de la consciència, l’autenticitat, l’agilitat emocional, el deixar anar, la presència i el no jutjar. A través de la interacció amb aquests magnífics animals, podem aprendre a ser més autèntics, coherents i conscients a les nostres vides.

Vols saber-ne més?.

Per a més informació contacta amb nosaltres.