Carme Comellas

Coaching amb Cavalls

Una mirada diferent

Coaching

Descobreix el coaching amb Cavalls: sessions de coaching i creixement personal envoltats de natura.

Des d’una mirada diferent

El coaching entén i pressuposa que totes les persones tenim els recursos per fer front a les situacions tot i que, en determinades situacions, ens bloquegem o no sabem trobar-los.

És una manera diferent de fer i de pensar. Aprendràs nous hàbits que et portaran a noves accions.

Per què coaching amb cavalls

Quan afegim els cavalls en la sessió de coaching, estem afegint un animal que, tot i ser molt gran, és un animal presa que constantment està en alerta. Perceben el seu entorn d’una manera tan precisa que capten qualsevol canvi que hi hagi.

Son éssers increïblement sensibles que capten l’energia del que els envolta, la nostra també, i el nostre llenguatge no verbal. Qualsevol canvi intern nostre és percebut pel cavall, per això es diu que el cavall ens fa de mirall, ja que ens fa ser conscients de com ens comportem i de les nostres emocions.

Des d’una mirada neutra i sense judicis.

Si a més a més tenim en compte que ens trobem en un espai obert, amb la presència dels cavalls es crea un espai sagrat on és més fàcil que surtin emocions, sense necessitat de parlar.

Els cavalls constel·len constantment

Amb la interacció amb els cavalls es creen situacions metafòriques de la vida real, del que està passant a casa, a la feina…. Als cavalls a vegades se’ls assigna rols, ja sigui persones o emocions, i et permet veure-ho des de la distància, proporcionant un aprenentatge vivencial que sense els cavalls no podria donar-se.

A més a més, tot el que hi ha a l’entorn natural influeix i intervé en la sessió

Les constel·lacions amb cavalls ens serveixen per posar ordre al que ens està passant.

Què ens aporten els cavalls en les sessions de coaching

Consciència

Consciència d’un mateix, dels altres, de l’entorn.

Estan connectats amb les intencions dels altres per sobreviure. Responen al moment.

Agilitat emocional

Capten l’energia de tot el que els envolta, la nostra també

Els cavalls avaluen tot l’entorn a través del que senten i perceben, i responen al moment. Quan estan en perill, corren, i quan ha passat el perill segueixen pasturant. No es queden amb l’energia del perill.

Ells senten l’emoció, capten el missatge, canvien alguna cosa en resposta al missatge, i tornen a pasturar.

Autenticitat

Són autèntics, i no ens jutgen. I ens ajuden a ser autèntics

Els cavalls busquen la coherència, i si les nostres accions no es corresponen amb els nostres sentiments, serem incoherents, i ells ens ho mostren.

Presència

Ens ajuden a estar en el present, en el cos, en les sensacions, en l’entorn

Viuen en el present mentre que els humans acostumem a estar en el passat o pensant en el futur i ens oblidem del present

Per a qui és el coaching amb cavalls?

  • Saps que necessites un canvi però no saps ni per on començar
  • Vius la vida en pilot automàtic, i no saps com sortir de l’espiral
  • Has de prendre una decisió.
  • Necessites sortir del dia a dia i fer un break
  • Vols viure una experiència diferent, en un entorn diferent, que et pot canviar la manera de veure les coses, des d’una altra perspectiva.

Si a més a més t’agraden els cavalls o simplement et sents atret per la seva presència, t’agraden els animals i la natura et fa connectar amb tu mateix o et fa sentir en pau, et convido a experimentar una sessió de coaching amb cavalls

Què aconseguiràs?

• Aprendràs a estar present, a accedir a una presència teva més autèntica.

• Reconèixer patrons de pensament i comportaments condicionats que t’impedeixen anar més enllà.

• Explorar com establir límits: establir i mantenir un espai personal clar i coherent.

• Aprendre a utilitzar l’escaneig corporal: utilitzar el cos com a dispositiu per detectar les diferents sensacions. Reconèixer les diferents sensacions i què ens estan dient.

• Utilitzar l’emoció com a informació.

• Posar ordre a diferents aspectes de la teva vida que necessiten ser ordenats.

Guanyaràs claredat sobre tu i sobre el que realment vols.

Seràs conscient del que t’està frenant.

Prendràs accions que et permetran avançar cap a la vida que vols.

Atreveix-te a ser qui vols ser
Estàs preparat per fer aquest canvi?

El nostre propòsit

AcompanyAR-TE en aquest procés d'autoreflexió i canvi.

Som a Samalús, al costat de La Garriga i Cardedeu, als peus del Parc Natural del Montseny.

Preguntes freqüents sobre el Coaching amb Cavalls

La diferència entre l’equinoteràpia i el coaching amb cavalls radica en els objectius i els enfocaments.

L’equinoteràpia se centra principalment en l’aspecte terapèutic i mèdic, fent servir la interacció amb els cavalls com a eina per tractar afeccions físiques, cognitives o emocionals. El cavall sol muntar-se ja que amb el moviment ajuda a la rehabilitació de la mobilitat de la persona.

En canvi, el coaching amb cavalls s’enfoca en el desenvolupament personal i el creixement emocional a través de la interacció amb els cavalls, fent servir activitats específiques per promoure l’autoreflexió, la millora d’habilitats i l’assoliment d’objectius individuals.

El coaching assistit amb cavalls és una modalitat de desenvolupament personal i emocional que combina els principis del coaching amb la interacció amb cavalls.

Aquesta modalitat única de coaching utilitza la presència i el comportament dels cavalls per ajudar les persones a adquirir una consciència més gran de si mateixes, explorar els seus patrons de pensament i comportament, i facilitar el canvi positiu.

Aquest enfocament permet als participants experimentar lliçons pràctiques sobre lideratge, comunicació, presa de decisions i altres habilitats importants en un entorn controlat i guiat per professionals capacitats de coaching assistit amb cavalls.

La presència dels cavalls afegeix una dimensió única a l’experiència, ja que aquests animals són sensibles als senyals emocionals i no verbals dels participants, cosa que proporciona reflexos i oportunitats valuosos per a l’aprenentatge personalitzat.

El coaching amb cavalls no és només amb cavalls. Les sessions són amb el coach i amb els cavalls. La feina és compartida i no s’entendria per separat.

A mesura que la persona interactua amb els cavalls, el coach està present per observar i facilitar el procés. El coach pot fer preguntes reflexives, proporcionar retroalimentació o fer observacions sobre la dinàmica que es desenvolupa entre el participant i els cavalls o les dinàmiques que es desenvolupen entre els cavalls. Aquestes interaccions poden revelar patrons de comportament, creences limitants, emocions o àrees de creixement personal.

Al final de la sessió, es fa una fase de reflexió i anàlisi, on la persona té l’oportunitat de compartir les seves experiències, emocions i percepcions. El coach pot guiar una conversa enfocada a extreure aprenentatges i ajudar a establir connexions entre allò experimentat amb els cavalls i la seva vida personal o professional.

La diferència entre la teràpia i el coaching radica en els seus enfocaments i objectius fonamentals, tot i que tots dos són processos d’acompanyament personal que cerquen el creixement i el benestar.

La teràpia tracta de resoldre assumptes relacionats amb la salut mental i emocional. L’enfocament se centra a abordar problemes presents a partir de l’exploració d’experiències passades.

A través d’una anàlisi retrospectiva, en teràpia es vol comprendre i curar les problemàtiques actuals que poden derivar de traumes, conflictes emocionals o desafiaments psicològics. Els terapeutes treballen per proporcionar eines i estratègies que contribueixin a superar aquestes dificultats emocionals i mentals.

En canvi, el coaching té com a objectiu principal el foment del creixement personal i professional, enfocant-se a la consecució de metes i objectius específics.

La perspectiva del coaching es projecta des del present cap al futur, on es defineixen metes clares i es planifiquen accions concretes.

Els processos de coaching s’orienten a brindar suport, guia i motivació, empoderant els coachees perquè descobreixin les seves fortaleses i despleguin el seu potencial a les diferents àrees vitals.

No cal tenir cap experiència prèvia en el maneig de cavalls.

Durant les sessions de coaching amb cavalls no es munten els cavalls i totes les activitats es duen a terme a terra ferma, és a dir, sense pujar als cavalls.

Si encara tens doubts, recorda que pots contactar amb nosaltres per telèfon,  correu electrònic  o a través del nostre formulari de contacte. També ens trobaràs a Instagram. Segueix-nos per estar al dia de topes les noventas.