Carme Comellas

Què és el coaching amb cavalls

Què és el coaching amb cavalls

Com que és una de les principals preguntes que em fan, iniciaré el meu bloc explicant, de manera breu, què és i en què consisteix el coaching amb cavalls.

 

Coaching amb Cavalls

S’ha escrit molt sobre el coaching amb cavalls, o almenys això em sembla a mi, potser perquè estic en aquest entorn dels cavalls i el coaching amb cavalls i tots ens coneixem, i és un tema que m’apassiona.

Però com que és una de les principals preguntes que em fan, iniciaré el meu bloc explicant, de manera breu, què és i en què consisteix el coaching amb cavalls.

Per començar, direm que, com diu la paraula, es tracta de Coaching, però amb cavalls. No es tracta d’equinoteràpia o teràpia amb animals.

El Coaching amb Cavalls és una modalitat de coaching on els cavalls formen part de l’equip del coach durant les sessions i els processos d’aprenentatge i desenvolupament personal. Pot ser una eina poderosa per aquells que busquen assolir els seus objectius en processos de canvi i creixement personal.

Ja en posteriors posts o articles anirem desvetllant altres aspectes com els seus beneficis, o per què amb cavalls, o possibles diferències amb el coaching tradicional.

Què és el coaching amb cavalls?

El coaching amb cavalls és una modalitat de coaching que utilitza la presència i el comportament dels cavalls per ajudar les persones a adquirir més consciència de si mateixes, explorar els seus patrons de pensament i comportament, i facilitar el canvi positiu.

Cal tenir en compte que el coaching amb cavalls no és el mateix que l’equinoteràpia.

A diferència de l’equinoteràpia, centrada en l’aspecte terapèutic i rehabilitador, el coaching amb cavalls està orientat cap al desenvolupament personal i professional. No per això és menys terapèutic, però no es tracta de teràpia sinó de coaching o acompanyament.

Per què amb cavalls?

Els cavalls són animals sensibles i altament intuïtius capaços de llegir i respondre a les emocions i energies de les persones amb qui interactuen. Això vol dir que quan una persona treballa amb un cavall, el cavall pot proporcionar retroalimentació sobre els senyals no verbals, la intenció i l’energia de l’individu, cosa que alhora pot ajudar la persona a comprendre millor els seus propis patrons de comportament i els seus emocions així com desenvolupar habilitats per millorar el seu lideratge i relacions interpersonals.

Com és una sessió de coaching amb cavalls?

Una sessió de coaching amb cavalls es duu a terme en un entorn natural i tranquil, on tant els participants com els cavalls puguin sentir-se còmodes i en sintonia amb la natura. En el nostre cas, les sessions tenen lloc en un espai íntim, amb els meus cavalls que són els meus companys de feina.

En primer lloc, guiaré el client/coachee mitjançant una breu introducció i explicació del procés. Us donaré una breu explicació sobre la naturalesa dels cavalls, i us mostraré com apropar-vos-hi perquè us sentiu segurs i preparats per a l’experiència.

És important recordar que al coaching amb cavalls no es munta els cavalls, i que no cal experiència prèvia amb cavalls.

Durant la interacció amb els cavalls, els participants poden rebre instruccions específiques del coach per dur a terme certes activitats o exercicis. Aquestes activitats poden variar segons els objectius individuals de cadascú.

A mesura que la persona interactua amb els cavalls, el coach serà present per observar i facilitar el procés. El coach pot fer preguntes reflexives, proporcionar retroalimentació o fer observacions sobre la dinàmica que es desenvolupa entre el participant i els cavalls o les dinàmiques que es desenvolupen entre els cavalls. Aquestes interaccions poden revelar patrons de comportament, creences limitants, emocions o àrees de creixement personal.

Els cavalls responen a les emocions i energia dels participants de manera directa i sense judici. Si per exemple la persona està tensa o ansiosa, el cavall pot reflectir aquesta tensió, cosa que brinda a l’individu l’oportunitat d’examinar i ajustar-ne l’enfocament emocional.

Al final de la sessió, es fa una fase de reflexió i anàlisi, on la persona té l’oportunitat de compartir les seves experiències, emocions i percepcions. El coach pot guiar una conversa enfocada a extreure aprenentatges i ajudar a establir connexions entre allò experimentat amb els cavalls i la seva vida personal o professional.

Alguns exemples dels beneficis del coaching amb cavalls, que estendrem més endavant en un altre article, són:

Autoconeixement:

Els cavalls actuen com a miralls emocionals, brindant als participants una visió clara dels seus estats interns i patrons de comportament. Això permet un autoconeixement més gran i la identificació d’àrees de millora personal

Desenvolupament d’habilitats de lideratge:

Els cavalls són animals jeràrquics que responen a líders clars i autèntics. A través de la interacció amb ells, els participants poden explorar i desenvolupar les seves habilitats de lideratge, aprenent a comunicar-se de manera efectiva, establir límits i mantenir la coherència entre les paraules i les accions.

Gestió de l’estrès i superació d’obstacles:

Els cavalls poden ajudar les persones a desenvolupar habilitats de maneig de l’estrès en desafiar-les a adaptar-se i trobar solucions en situacions noves. En enfrontar obstacles juntament amb els cavalls, els participants aprenen a superar pors ia trobar noves maneres d’abordar desafiaments a la seva vida quotidiana

Millora de la confiança i l’autoestima:

La interacció amb cavalls pot ser profundament gratificant i empoderadora. En experimentar l’èxit en la comunicació i el lideratge amb els cavalls, els participants enforteixen la seva confiança en ells mateixos i augmenten la seva autoestima

Vols saber e més sobre el coaching amb cavalls? Estigues atent als posts que han de venir.

Per a més informació contacta amb nosaltres.