Carme Comellas

Coaching amb cavalls: connecta amb la teva essència

Connexió profunda amb un mateix: els aspectes somàtics, de sensacions i emocions del coaching amb cavalls.

Connecta amb la teva essència
Constelaciones con Caballos

El coaching amb cavalls és una modalitat poderosa que va més enllà de les tècniques tradicionals de coaching. A més de marcar-te objectius per anar assolint-los, o desenvolupar habilitats de lideratge i comunicació, el coaching amb cavalls brinda una oportunitat única per establir una connexió profunda amb un mateix a través dels aspectes somàtics, de sensacions i emocions. En aquest article, explorarem alguns exemples de com aquesta pràctica pot ajudar-te a augmentar la teva consciència corporal i emocional, i enfortir la connexió amb el teu veritable ésser.

Els cavalls com a miralls emocionals:

Els cavalls, animals altament sensibles i perceptius, actuen com a miralls de les nostres emocions i estats interns durant les sessions de coaching. La seva capacitat per detectar els senyals més subtils del nostre llenguatge corporal i energia emocional proporciona una valuosa retroalimentació que ens ajuda a explorar i comprendre millor el nostre món interior.

Consciència corporal i moviment:

El coaching amb cavalls convida a estar plenament presents als nostres cossos i a sintonitzar amb les nostres sensacions físiques. De fet, per estar amb cavalls hem d’estar presents, en  “mode cavall” com diria jo i altres coaches que treballen conjuntament amb els cavalls. Durant les interaccions amb els cavalls, ens tornem més conscients de la nostra postura, moviments i energia manifestada a l’espai. Aquesta consciència corporal més gran ens ajuda a identificar patrons, tensions i bloquejos físics que poden estar relacionats amb les nostres emocions i pensaments.

Exploració de sensacions i emocions:

Els cavalls són experts a percebre les nostres emocions i sensacions. La resposta immediata al nostre estat intern ens brinda l’oportunitat d’explorar i processar les nostres emocions. Durant les sessions de coaching amb cavalls, se’ns anima a estar oberts i receptius a les sensacions i emocions que sorgeixen al nostre cos en aquest moment. A través de la interacció amb els cavalls, podem identificar, expressar i alliberar emocions reprimides o bloquejades, cosa que condueix a un major equilibri emocional i benestar.

Enfortiment de la connexió amb la nostra essència:

El coaching amb cavalls ofereix una oportunitat única per connectar-nos amb la nostra essència, més enllà dels rols i expectatives socials. En interactuar amb els cavalls podem experimentar una connexió profunda i autèntica amb nosaltres mateixos. La seva presència tranquil·la i la seva capacitat per acceptar-nos sense judici ens brinden un espai segur per explorar la nostra essència i connectar amb la nostra saviesa interior.

Beneficis per al creixement personal:

En explorar el nostre món interior i augmentar la consciència corporal i emocional, desenvolupem més autoconsciència i autenticitat. Això ens permet prendre decisions més alineades amb els nostres valors i metes i ens impulsa cap a un creixement personal significatiu.

Benestar i relaxació:

L´entorn tranquil i la connexió amb la natura durant les sessions de coaching amb cavalls ajuden a reduir els nivells d´estrès i ansietat. La presència dels cavalls i el ritme cardíac calmat tenen un efecte relaxant en nosaltres. A més, el contacte físic amb els cavalls, com raspallar-los o caminar-hi, promou l’alliberament d’endorfines i enforteix la nostra sensació de benestar.

Foment de la confiança i l’autoestima:

Treballar amb cavalls requereix establir una relació de confiança mútua. A mesura que desenvolupem aquesta confiança i aconseguim superar desafiaments en la interacció amb els cavalls, la nostra confiança en nosaltres mateixos augmenta. La capacitat de liderar un animal poderós i establir una connexió autèntica amb ell enforteix la nostra autoestima i ens empodera en altres aspectes de la vida.

En definitiva, el coaching amb cavalls ofereix una experiència transformadora en proporcionar una connexió profunda amb un mateix a través de la percepció de sensacions i emocions. augmentant la consciència corporal i emocional. Els beneficis inclouen una autoconsciència més gran, habilitats millorades d’autogestió i desenvolupament de la intel·ligència emocional. A més, promou el benestar, la relaxació, la confiança i l’autoestima. Si cerques una experiència de coaching enriquidora i transformadora, el coaching amb cavalls pot ser una opció poderosa per connectar-te amb tu mateix i experimentar un creixement personal profund.

I tot queda gravat al nostre cos i a la nostra memòria, perquè ho experimentem, no només a nivell cognitiu, sinó també a nivell corporal i emocional.

Si voleu més informació no dubteu a contactar-nos.