Carme Comellas

Caminant amb els Cavalls: beneficis del coaching amb cavalls

Caminant amb el Cavalls: beneficis del Coaching amb Cavalls

Has caminat mai acompanyat d’un cavall? Si no ho has fet, t’ho recomano. És una experiència única que pot aportar molts beneficis, tant físics com emocionals.

coaching amb Cavalls

Avui comparteixo alguns dels aspectes o lliçons més importants que he après caminant al costat dels cavalls.

Un dels aspectes més importants és la connexió amb la natura. En submergir-me en la serenitat d’un entorn natural, vaig descobrir un respecte profund pel món que m’envolta. La natura ens regala tresors invalorables, i caminar al costat d’un cavall em va recordar com n’és d’essencial mantenir aquesta connexió viva.

Jo sempre m’he sentit atreta per la natura, de fet sempre he necessitat fugir de la ciutat per connectar-me amb la natura, però amb els cavalls he après a observar-la, a observar els seus cicles, a sentir els seus canvis, mantenint aquesta connexió “més viva ”.

A més, no oblidem que estem fent una activitat física molt completa, que t’ajuda a treballar la coordinació, l’equilibri, la força i la resistència. És una bona manera de millorar la teva condició física duent a terme una activitat a l’aire lliure, que t’ajuda a gaudir de la natura i respirar aire fresc.

No puc deixar d’esmentar la lliçó sobre la confiança i el respecte mutu. La relació amb un cavall és una dansa delicada de confiança i de respecte. Vaig aprendre que la construcció de relacions sòlides, ja sigui amb un cavall o amb qualsevol ésser humà, requereix un fonament sòlid de confiança i respecte mutu.

I si parlem de la comunicació no verbal i el lideratge? Bé, dir-vos que els cavalls m’han ensenyat com d’important és la comunicació no verbal i el lideratge ferm però compassiu. Els cavalls són animals sensibles que responen als senyals no verbals, cosa que em va obligar a millorar la meva capacitat de comunicar-me de manera clara i efectiva. És molt important transmetre les intencions de manera clara i comprensible.

Els cavalls són extremadament perceptius i poden captar les nostres emocions.

L’experiència amb els cavalls també m’ha ajudat a comprendre la importància de controlar les meves emocions i de mantenir la calma en situacions desafiadores. Aprendre que mantenir les maneres no només és beneficiós quan camines al costat d’un cavall o interactues amb ells, sinó que també és crucial en la vida quotidiana. La capacitat de gestionar les emocions pot marcar la diferència en la resolució de conflictes i el manteniment de relacions saludables.

La paciència i la perseverança també ocupen un lloc destacat a la llista de lliçons que vaig aprendre. Treballar amb un cavall requereix paciència i perseverança, ja que els resultats positius sovint requereixen temps i dedicació constant. Vaig aprendre a no rendir-me davant dels desafiaments. I sobre tot… a tenir paciència.

Però, més enllà d’aquestes lliçons pràctiques, caminar al costat d’un cavall em va oferir una profunda experiència d’autoconeixement. Em va permetre reflexionar sobre les meves pròpies fortaleses i debilitats, així com sobre les àrees on encara tinc espai per créixer. A través d’aquestes experiències vaig poder trobar més sentit de connexió amb mi mateixa i em va ajudar a desenvolupar la confiança en mi mateixa.

Si tu també vols experimentar els beneficis de caminar al costat d’un cavall, t’animo que ho provis. No te’n penediràs.

Per a més informació contacta amb nosaltres